Hier vind van je alle vragen en antwoorden over zelf kaas maken. Bekijk een makkelijk recept om te beginnen met kaas maken, welke ingrediënten je nodig hebt en welke benodigdheden om uiteindelijk je eigen kaas te maken.
Veel gestelde vragen over zelf kaas maken
De basis van zelf kaas maken
Ingrediënten voor kaas maken
Materialen voor kaas maken
Niet alle materialen in huis? Huur een kaasmaakpakket
Vind je het leuk om zelf kaas te maken, maar heb je niet alle materialen, dan kan je een totaal pakket huren met daarin: Chloortabletten, 1.5 ml spuitje, wrongelmes, 2 kaasvatten, kaascoating, stremsel en een kaaspers. Neem contact op met Esther en vraag naar de mogelijkheden.

Problemen bij zelf kaas maken
Het kan voorkomen dat je tijdens het kaas maken of na afloop tegen problemen aanloopt. Het is sowieso goed om te beseffen dat kaas een natuurproduct is. Als de omstandigheden veranderen kan dit de kaas positief of negatief beïnvloeden. Het heeft dan ook echt meerwaarde om te weten waarom je de dingen doet die je doet en waarom je ze doet. Vind je het leuk om hier meer over te weten, boek dan adviesgesprek in.
- De melk stremt niet goed, wat moet ik doen?
- De korst is niet goed gesloten, wat moet ik doen?
- Er zit schimmel op mijn kaas, is dat erg?
- Mijn kaas smaakt erg zout, hoe komt dat?
- Mijn kaas staat bol en ontploft bijna, hoe komt dat?
- Er zitten gaatjes in mijn kaas, hoe kan dat verhelpen?
- Mijn kaas smaakt “zuur”, wat kan ik doen om dat te verhelpen?
Problemen met kaas maken?
Er kan van alles en nog wat mis gaan als je zelf kaas gaat maken. Schimmel op de coating? Bubbels in de kaas? No worries! Esther kijkt graag met je mee en helpt je om uiteindelijk te komen tot een heerlijk zelf gemaakte kaasje.
