Leuke activiteit tijdens de corona periode

Kaasworkshop (thuis)

De kaasmaakster komt bij jou thuis

Ben jij Corona helemaal zat en heb je zin in een leuke activiteit tijdens de Corona-periode? Wil je nu je veel thuis bent eens proberen om zelf thuis kaas te maken? Leer nu hoe je dit het beste kan aanpakken. Voor iedereen kan de speciale Corona-proof kaasworkshop, waar Esther de kaasmaakster bij jou langs komt, een leuk alternatief zijn voor een dagje uit. Heb je specifieke vragen, neem dan contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Thuis kaas maken

Programma van de kaasworkshop

09:30 - Klaar voor de start... af!

We ontmoeten elkaar op de afgesproken locatie en we bereiden ons voor op de workshop. Dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.

09:45 - Melk bewerken

We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.

10:00 - Koffie met iets lekkers

Tijdens het stremmen van de melk is het tijd voor koffie of thee met iets lekkers.

10:30 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen

We snijden de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.

13:00 - Een heerlijke lunch

Halverwege de lunch draaien we de kazen om en vervolgen we de lunch. De lunch geeft je tijd om alles nog even rustig de revue te laten passeren en je vragen te stellen.

14:30 - Kaas inspecteren

We halen de kaas onder de pers vandaan. Je krijgt instructies hoe je de kaas zelf verder moet behandelen.

15:00 - Einde workshop

Je krijgt een kaaskistje met hierin alle materialen welke je nodig hebt om je eigen kaas verder te behandelen. Na 6 weken is je kaas klaar om te eten.

Tijdsuur van de kaasworkshop

De workshop duurt ongeveer vijf en een half uur. Het maken van kaas is een delicaat proces, hierdoor kunnen we iets van het tijdschema afwijken. We kunnen ook eerder of later beginnen als dat beter uitkomt.

Ben je mindervalide?

Kaas maken is een fysieke bezigheid. Daarom is het belangrijk om goed ter been te zijn. Is dit een probleem? Neem dan contact op met Esther. Dan kijken we wat er mogelijk is.

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

Belangrijk om te weten

Voorbereiding

Instructies voor een goede kaashygiëne.

Zorg dat je één paar makkelijke schoenen aan hebt.

Doe je handsieraden af, je prachtige wilde lokken in een staart en laat je kunst- en gelakte nagels in het nachtkastje liggen.

Doe een fris gewassen shirt aan.

Bij de start krijg je een haarnetje op en was- en desinfecteer je je handen.

Na afloop

Je pasgeboren kaasje is nog piepjong moet zijn karakter nog ontwikkelen. Jij zal de komende weken vol overgave met liefde, passie en geduld voor je kaas moeten zorgen, zodat hij het karakter krijgt dat bij hem past.

Hiervoor krijg je een kaaskistje met daarin de materialen die je nodig hebt om je kaas verder te behandelen. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eetklaar.

Wil je na afloop zelf je eigen kaas thuis maken, bekijk dan het recept om zelf kaas te maken. Heb je na afloop vragen over je kaas of ben je zelf aan het experimenteren met het maken van kaas en wil je even sparren, neem dan contact op met Esther.

Na afloop krijg je je kaaskistje mee naar huis

Locatie: thuis of op een eigen gekozen plek

Deze kaasworkshop wordt gegeven in jouw eigen keuken, een zelf georganiseerde horecagelegenheid of een andere locatie die je zelf hebt geregeld. Kaas maken is geen chirurgische operatie, maar een goede hygiëne is wel van belang om de kaas te laten slagen. Het is dus belangrijk dat de spinraggen niet aan het plafond hangen. Verder is er warm water en stroom nodig. Meer heb je niet nodig, want Esther neemt de benodigde kaasmaterialen mee naar jouw locatie.

Wil je weten of je locatie geschikt is voor een kaasworkshop? Neem dan contact op met de kaasmaakster.

Waar moet de locatie aan voldoen?

1,5 meter afstand is mogelijk

Zorg dat het mogelijk is om voor iedereen 1,5 meter afstand te houden tijdens de workshop.

Hygiënisch werken

Het moet mogelijk zijn om hygiënisch te werken tijdens de kaasworkshop.

Warm stromend water aanwezig

Bij het maken van kaas heb je veel water nodig. Stromend water is dus noodzakelijk.

Reserveren

Een corona-proof workshop is altijd een besloten workshop en kan door 1 huishouden gereserveerd worden i.v.m. Corona en de geldende richtlijnen.

Heb je een locatie in Zuid-Holland, dan worden er geen reiskosten in rekening gebracht.

PersonenPrijs p.pTotaal 
1265 euro265 euroReserveer
2145 euro290 euroReserveer
3105 euro315 euroReserveer
485 euro340 euroReserveer
575 euro375 euroReserveer

Beschikbare dagen

Je kan een workshop volgen op woensdag, vrijdag en zaterdag. Wil je op een andere dag een workshop volgen? Neem dan contact op, of bel de kaaslijn.

Geef een kaasworkshop cadeau

Een kaasworkshop is een super leuk doe-cadeau om te geven. Geef een workshop cadeau en ontvang een mooi verpakte cadeaubon, met persoonlijke boodschap.

Super leuk doe-cadeau
Cadeaubon in leuke verpakking en persoonlijke boodschap
kaasworkshop cadeaubon

Alternatieven

Zie je het op dit moment niet zitten om de kaasworkshop thuis te volgen, bekijk dan de alternatieven.

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

In deze kaasworkshop leer je om zelf kaas te maken. De workshop wordt georganiseerd op een boerderij in de regio Rotterdam. Je hebt de mogelijkheid om individueel te reserveren of als groep.

Maak zelf je eigen kaas

Bekijk het recept hoe je thuis zelf je eigen Goudse kaas kan maken. Kom je er niet uit, dan kan je altijd even contact opnemen.