Workshop voor hobby-koks: kaas maken

workshop kaas maken

Wil je proberen om zelf kaas te maken nu je veel thuis zit? Ook in deze Corona-periode kan je volledig Corona-proof een workshop volgen. Kom langs bij de kaasmaakster of volg de workshop in je eigen keuken. Esther neemt alle benodigde spullen mee en verzorgd een heerlijke boerenlunch.

Tijdens deze praktische workshop leer je hoe je zelf Goudse kaas kan maken. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van kaas maken. Heb je al wel (enige) ervaring, dan past Esther de workshop aan, aan jouw niveau.

Maak jij binnenkort je eigen heerlijke kaasje? Bekijk dan nu de beschikbare dagen en reserveer direct. Mocht je last-minute vanwege Corona-klachten toch niet kunnen, dan kan je kosteloos een andere datum kiezen of krijg je je geld terug.

5,5 uur  incl koffie/thee  en boerenlunch

Afhankelijk van aantal deelnemers

Coronaproof: maximaal 1 huishouden per workshop

In eigen keuken, eigen locatie of regio Rotterdam.

5,5 uur  incl koffie/thee  en boerenlunch

Afhankelijk van aantal deelnemers

Coronaproof: maximaal 1 huishouden per workshop

In eigen keuken, eigen locatie of regio Rotterdam.

Programma van de workshop

09:30 - Voorbereiding

De voorbereiding voor het kaas maken kan beginnen. Bij het kaas maken is hygiëne erg belangrijk: dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.

09:45 - Korte theorie en dan lekker aan de slag

Om een goed begrip te krijgen van hoe het proces van kaas maken werkt start Esther met een korte theoretische uitleg. Snel daarna gaan we lekker praktisch aan de slag. We bewerken de melk, toevoegen hulpstoffen en het stremsel toe, zodat de melk goed kan stremmen.

10:00 - Pauze met iets lekkers

We moeten een half uurtje wachten totdat de melk goed gestremd is. Een mooi moment voor koffie of thee met iets lekkers.

Workshop kaas maken thuis

10:30 - Van de kaas snijden tot het persen

Als de melk voldoende gestremd is snijden we de melk tot wrongel. De wrongel wassen we meerdere keren, voordat hij onder de pers gezet kan worden.

13:00 - Een heerlijke lunch

De kaas moet ongeveer 45 minuten onder de pers. Dat geeft ons voldoende tijd voor een een heerlijke boeren lunch. Dit is ook het moment om je vragen die je nog niet had gesteld op Esther af te vuren of nog even te genieten van de buitenlucht, voordat we verder gaan.

14:30 - Kaas onder de pers vandaan halen

Na de lunch halen we de kaas onder de pers vandaan. We inspecteren de kaas op eventuele scheurtjes of oneffenheden. Esther geeft op dit moment ook instructies hoe je de komende periode de kaas zelf verder moet behandelen.

Lunch tijdens de workshop kaas maken

15:00 - Einde workshop

Bij kaas maken weet je nooit precies hoe lang je bezig bent. Soms is het nodig om de kaas nog even extra onder de pers te zetten bijvoorbeeld. We kunnen dan ook iets van het tijdschema afwijken. De verwachting is dat we rond 15:00 uur de workshop afronden.

Na afloop - Nog 6 weken nagenieten!

Na afloop van de workshop geeft Esther je een kistje mee met alles wat je nodig hebt om om je eigen kaas verder te verzorgen. De komende weken zal je goed moeten zorgen voor je eigen gemaakte kaasje. Je krijgt alle materialen en instructies mee hiervoor. Na zes weken is het dan eindelijk zo ver. Je kaasje is klaar om op te eten! Of wacht jij nog wat langer, todat hij verder gerijpt is?

Het resultaat van de workshop kaas maken

Deelnemers over het kaas maken tijdens hun workshop kaas maken

Lees hieronder een aantal ervaringen van deelnemers die ze deelden op Tripadvisor, Google of Facebook.

Locatie

Optie 1: zelf gekozen locatie

Thuis kaas maken

Volledig Corona-proof: volg de workshop in je eigen keuken. Esther neemt alle spullen mee die nodig zijn voor het kaas maken en verzorgt ook een heerlijke lunch. Het voelt alsof je een dagje weg bent geweest in je eigen huis! Als je met een grotere groep bent, kan je ook kaas maken in een buurthuis, keuken van een restaurant, grote schuur, etc.

Waar moet een locatie aan voldoen?

Optie 2: regio Rotterdam

Kaas maken in Rotterdam

In de regio Rotterdam zijn er meerdere locaties waar we kaas kunnen maken. Afhankelijk van jullie gekozen datum en het aantal personen wordt een beschikbare locatie gekozen. Alle locaties hebben een landelijke setting en veel ruimte om lekker uit te waaien en tegelijkertijd te genieten van het leven buiten.

Kosten

De kosten van een workshop worden bepaald aan de hand van het soort groep.

Optie 1: gemixte groep

Je wordt ingedeeld in een gemixte groep

65 euro per persoon

Bij groepen meer dan 5 personen kan je beter kiezen voor een besloten groep, dat is goedkoper.

Eerste zaterdag van de maand

Elke eerste zaterdag van de maand heb je de mogelijkheid om je in te schrijven.

100% teruggaaf bij annulering

Gaat door bij 6 of meer inschrijvingen. Zijn er minder inschrijvingen, dan kijken we in overleg naar een andere datum of krijg je je geld terug gestort.

Locatie: regio Rotterdam

Bij deze optie ga je altijd kaas maken op een locatie in de regio Rotterdam.

Optie 2: besloten groep

Er sluiten geen onbekende personen aan

Kosten afhankelijk van grootte van de groep

1 persoon: € 265,00 p.p
2 personen: € 145,00 p.p
3 personen: € 105,00 p.p
4 personen: € 85,00 p.p
5 personen: € 75,00 p.p
6 personen: € 65,00 p.p
7 personen: € 60,00 p.p
8 – 12 personen: € 55,00 p.p
> 12 personen: vraag offerte aan

Bekijk hieronder de kosten per persoon.

Overzicht kosten per persoon

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag

3 dagen per week kan je kaas maken in een besloten groep. Wil je een andere dag? Neem dan contact op met Esther.

Gaat gegarandeerd door

Jullie workshop gaat gegarandeerd door! Bij een gemixte groep zijn de kosten per persoon iets lager, maar heb je niet de garantie dat het door gaat.

Keuze uit alle opties voor locaties

Bij deze optie kan je kiezen voor een eigen locatie of een locatie in de regio Rotterdam.

Geef een workshop kaas maken als cadeau

Een workshop kaas maken is een super leuk doe-cadeau om te geven. Geef een workshop cadeau en ontvang een mooi verpakte cadeaubon, met persoonlijke boodschap.

Super leuk doe-cadeau

Cadeaubon met persoonlijke boodschap

Cadeaubon kaas maken