Een uniek dagje uit: kaas maken

Uniek dagje uit: kaas maken

Beleef een uniek dagje uit en ga samen kaas maken! Esther neemt je graag mee in haar passie: het maken van kaas.

Kom langs bij de kaasmaakster in Elburg of beleef een dagje “uit” in je eigen keuken. Esther neemt alle benodigde spullen mee en verzorgd een heerlijke boerenlunch.

Tijdens de dag doorloop je alle stappen van het kaas maken. Na afloop krijg je alle materialen mee die je nodig hebt om de komende 6 weken je eigen kaas verder te behandelen. Na 6 weken kan je genieten van je eigen gemaakte Goudse kaas!

Wil je binnenkort een gezellig dagje uit? Bekijk dan nu de beschikbare dagen en reserveer direct.

5,5 uur  incl koffie/thee  en boerenlunch

Afhankelijk van aantal deelnemers

1 tot 12 personen. Grotere groep? Vraag offerte aan.

In eigen keuken, eigen locatie of Elburg.

5,5 uur  incl koffie/thee  en boerenlunch

Afhankelijk van aantal deelnemers

1 tot 12 personen. Grotere groep? Vraag offerte aan.

In eigen keuken, eigen locatie of Elburg.

Programma van het dagje uit

09:30 - Klaar voor de start... af!

Dit wordt een onvergetelijk dagje uit! De voorbereiding kan beginnen: dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.

09:45 - Melk bewerken

We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.

10:00 - Koffie met iets lekkers

Tijdens het stremmen van de melk is het tijd voor koffie of thee met iets lekkers.

Kaas maken

10:30 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen

Na de koffie snijden we de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.

13:00 - Een heerlijke lunch

Terwijl de kaas onder de pers staat zorgt Esther voor een heerlijke boeren lunch. Halverwege de lunch draaien we de kazen om en is er nog voldoende tijd om even te genieten van de buitenlucht of je vragen te stellen die je nog niet had gesteld.

14:30 - Kaas inspecteren

We halen de kaas onder de pers vandaan. Je krijgt instructies hoe je de kaas zelf verder moet behandelen.

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

15:00 - Einde workshop

We sluiten rond 15:00 uur de dag af. Het maken van kaas is een delicaat proces, hierdoor kunnen we iets van het tijdschema afwijken.

Na afloop - Nog 6 weken nagenieten!

Je krijgt aan het einde van de dag een kaaskistje mee met hierin alle materialen die je nodig hebt om je eigen kaas verder te behandelen. Je zal de komende periode vol overgave, met liefde, passie en geduld voor je kaasje moeten zorgen, zodat de kaas zich ontwikkelt tot een lekker kaasje. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eet klaar.

Het resultaat van de kaasworkshop

Deelnemers over het kaas maken tijdens hun dagje uit

Lees hieronder een aantal ervaringen van deelnemers die ze deelden op Tripadvisor, Google of Facebook.

10 redenen waarom kaas maken het ideale dagje uit is

1

Leuk om iets nieuws te leren

Kaas maken is de perfecte manier om weer eens wat nieuws uit te proberen.

2

Lekker met je handen bezig

Lekker uit je hoofd, met je handen in de kaas. Kaas maken is hard werken en toch ontspannen.

3

Goede work-out

Je nodige beweging heb je ook meteen gehad. Kaas maken is hard werken!

4

Zachte handen

Maar de beloning komt na afloop: heerlijke zachte handen van het roeren in de wei.

5

Spannend

Je kaas moet minimaal 6 weken rijpen. Tot die tijd kan je alleen wachten of het gelukt is.

6

Voldaan gevoel

Zelfs als de kaas mislukt, dan heb je nog een voldaan gevoel van lekker met je handen bezig zijn.

7

Kaas is lekker!

…En als het wel lukt, dan is het smullen! Wie houdt er niet van een lekker kaasplankje?

8

Na afloop kan je je eigen kaas maken

Je krijgt een kaaskistje mee met alle instructies om na afloop je eigen kaas te maken.

9

Helemaal Corona-proof

We maken kaas in kleine groepen, zodat we voldoende afstand kunnen houden.

10

Gezellig

Als we kaas maken is het altijd erg gezellig. Zie ik je snel een keer?

Locatie

Optie 1: zelf gekozen locatie

Thuis kaas maken

Ga een dagje “uit” in je eigen keuken. Esther neemt alle spullen mee die nodig zijn voor het kaas maken en verzorgt ook een heerlijke lunch. Het voelt alsof je een dagje weg bent geweest in je eigen huis! Als je met een grotere groep bent, kan je ook kaas maken in een buurthuis, keuken van een restaurant, grote schuur, etc.

Waar moet een locatie aan voldoen?

Optie 2: Elburg

Kaas maken in Rotterdam

De workshop wordt gegeven op het mooie melkveebedrijf van de familie van der Kolk in Elburg, op het randje van de Veluwe. Tijdens de workshop heb je een mooi uitzicht op de koeien in de stal. Als de dames er zin in hebben lopen ze even naar de wei of naar de melkrobot, eten ze iets lekkers of gaan ze even onder de massage borstel staan. We gebruiken voor het kaas maken de melk van de koeien van de familie van der Kolk.

Kosten

De kosten van een dagje uit worden bepaald aan de hand van het soort groep.

Optie 1: gemixte groep

Je wordt ingedeeld in een gemixte groep

85 euro per persoon

Bij grotere groepen is een besloten groep goedkoper. Bekijk optie 2 voor meer info.

Eerste vrijdag en zaterdag van de maand

Elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand heb je de mogelijkheid om je in te schrijven.

100% teruggaaf bij annulering

Gaat door bij 8 of meer inschrijvingen. Zijn er minder inschrijvingen, dan kijken we in overleg naar een andere datum of krijg je je geld terug gestort.

Locatie: Elburg

Bij deze optie ga je altijd kaas maken op de locatie in Elburg.

Optie 2: besloten groep

Er sluiten geen onbekende personen aan

Kosten afhankelijk van grootte van de groep

1 persoon:
€ 485,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 880,00 p.p (in Elburg)

2 personen:
€ 255,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 455,00 p.p (in Elburg)

3 personen:
€ 185,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 310,00 p.p (in Elburg)

4 personen:
€ 150,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 245,00 p.p (in Elburg)

5 personen:
€ 125,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 200,00 p.p (in Elburg)

6 personen:
€ 105,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 190,00 p.p (in Elburg)

7 personen:
€ 95,00 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 155,00 p.p (in Elburg)

8 – 12 personen:
€ 72,50 p.p (zelf gekozen locatie)
€ 135,00 p.p (in Elburg)

> 12 personen: vraag offerte aan

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag

3 dagen per week kan je kaas maken in een besloten groep. Wil je een andere dag? Neem dan contact op met Esther.

Gaat gegarandeerd door

Jullie dagje uit gaat gegarandeerd door! Bij een gemixte groep zijn de kosten per persoon iets lager, maar heb je niet de garantie dat het door gaat.

Keuze uit alle opties voor locaties

Bij deze optie kan je kiezen voor een eigen locatie of de locatie in Elburg.

Geef een dagje kaas maken als cadeau

Een dagje gezellig kaas maken is een super leuk doe-cadeau om te geven. Geef een dagje uit cadeau en ontvang een mooi verpakte cadeaubon, met persoonlijke boodschap.

Super leuk doe-cadeau

Cadeaubon met persoonlijke boodschap

Cadeaubon kaas maken