Als de kaas (te) zout smaakt, kan je dit in het vervolg voorkomen door de kaas minder lang te pekelen. De regel voor het pekelen is: 7 uur voor 1 kg kaas. Voor 500 grams kaasjes betekend dit dus: 3.5 uur pekelen. De zoute smaak in de kaas is tijdens de rijping niet meer te herstellen.
Heb je vragen of wil je sparren over zelf kaas maken, neem dan contact op met Esther, de kaasmaakster.
Bekijk de uitgebreide handleiding en maak stap voor stap thuis je eigen Goudse kaas.
Relevante andere vragen
- Mijn kaas smaakt “zuur”, wat kan ik doen om dat te verhelpen?
- Er zitten gaatjes in mijn kaas, hoe kan dat verhelpen?
- Mijn kaas staat bol en ontploft bijna, hoe komt dat?
- Er zit schimmel op mijn kaas, is dat erg?
- De korst is niet goed gesloten, wat moet ik doen?
- De melk stremt niet goed, wat moet ik doen?