Een uniek teamuitje: kaas maken

Teamuitje kaas maken

Beleef een uniek teamuitje en ga samen met je collega’s kaas maken!

Het programma van jullie teamuitje kan aangepast worden aan jullie wensen. Jullie kunnen kaas maken maken op jullie eigen locatie of op een boerderij in de regio Rotterdam. Heb je specifieke wensen, neem dan contact op met de kaasmaakster.

Je kan een reservering maken voor een grotere groep.

Van 3 uur tot de gehele dag, afhankelijk van jullie wensen

Afhankelijk van aantal deelnemers

5 tot 12 personen. Groter team? Bel Esther

Op eigen locatie of regio Rotterdam.

Van 3 uur tot de gehele dag, afhankelijk van jullie wensen

Afhankelijk van aantal deelnemers

5 tot 12 personen. Groter team? Bel Esther

Op eigen locatie of regio Rotterdam.

Programma van het dagje uit

Het programma van jullie teamuitje kan aangepast worden aan jullie wensen. Onderstaand vind je 2 voorbeeldprogramma’s: een programma dat uitgaat één dagdeel (3 uur) en een dag vullend programma. In overleg kan het programma ook een mix worden van beide. Neem contact op met Esther, de kaasmaakster, als je specifieke wensen hebt.

Voorbeeld: Eén dagdeel (3 uur)

Kan zowel ‘s ochtends als ‘s middags

09:30 / 13:00 - Klaar voor de start... af!

Dit wordt een onvergetelijk teamuitje! De voorbereiding kan beginnen: dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.

09:45 / 13:15 - Melk bewerken

We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.

Kaas maken

10:00 / 13:00 - Koffie met iets lekkers

Tijdens het stremmen van de melk is het tijd voor koffie of thee met iets lekkers.

10:30 / 14:00 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen

Na de koffie snijden we de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.

12:30 / 16:00 - Einde

We sluiten rond 15:00 uur de dag af. Het maken van kaas is een delicaat proces, hierdoor kunnen we iets van het tijdschema afwijken.

Na afloop - nog minimaal 6 weken nagenieten van dit teamuitje!

Esther zorgt er voor dat de kaasjes later op de dag onder de pers vandaan komen en zorgt dat de kaasjes bij jullie terecht komen. De kaasjes zitten in een kistje met hierin alle materialen die je nodig hebt om je eigen kaas verder te behandelen. Iedereen zal individueel de komende periode vol overgave, met liefde, passie en geduld voor je kaasje moeten zorgen, zodat de kaas zich ontwikkelt tot een lekker kaasje. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eet klaar. Zo kan je na 6 weken weer een nieuwe borrel organiseren, waarbij iedereen zijn eigen kaasje kan meenemen!

Het resultaat van de kaasworkshop

Voorbeeld: dag vullend programma

Kan in overleg aangepast naar eigen wens

09:30 - Klaar voor de start... af!

Dit wordt een onvergetelijk dagje uit! De voorbereiding kan beginnen: dit betekent ringen af, handen wassen en een haarnetje op.

09:45 - Melk bewerken

We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

10:00 - Koffie met iets lekkers

Tijdens het stremmen van de melk is het tijd voor koffie of thee met iets lekkers.

10:30 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen

Na de koffie snijden we de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.

13:00 - Een heerlijke lunch

Terwijl de kaas onder de pers staat zorgt Esther voor een heerlijke boeren lunch. Halverwege de lunch draaien we de kazen om en is er nog voldoende tijd om even te genieten van de buitenlucht of je vragen te stellen die je nog niet had gesteld.

In overleg kan deze stap en de lunch korter, zodat je het programma kan afwisselen met een eigen inbreng, zoals een teamoverleg, inspiratiesessie, oid.

Lunch tijdens het kaas maken

14:30 - Kaas inspecteren en pekelen

Na de lunch halen we de kaas onder de pers vandaan en pekelen we de kaasjes. Ze zijn dan klaar om mee naar huis te nemen.

15:30 Kaasquiz

Wie heeft het beste opgelet vandaag? Pak je telefoon erbij voor een hilarische kaasquiz. Degene die de vragen het snelste beantwoord wint de quiz en krijgt een lekker kaasplankje mee naar huis!

16:00 - Borrel met uiteraard kaas!

Esther verzorgt een lekkere borrel om de dag mee af te sluiten. Vergeet geen groepsfoto te maken met jullie haarnetjes en kaasjes in de hand!

17:00 Einde

Na afloop kan je nog minimaal 6 weken nagenieten van dit teamuitje! Iedereen zal individueel de komende periode vol overgave, met liefde, passie en geduld voor je kaasje moeten zorgen, zodat de kaas zich ontwikkelt tot een lekker kaasje. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eet klaar. Zo kan je na 6 weken weer een nieuwe borrel organiseren, waarbij iedereen zijn eigen kaasje kan meenemen!

Op zoek naar een kort programma van 1 uur?

Ben je op zoek naar een teamuitje dat minder lang duurt? Ga dan boter en karnemelk maken met je team! Het totale programma duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers over hun teamuitje

Lees hieronder een aantal ervaringen van deelnemers die ze deelden op Tripadvisor, Google of Facebook.

Locatie

Optie 1: zelf gekozen locatie

Kaas maken op eigen locatie

Hebben jullie een eigen locatie beschikbaar waar jullie kaas kunnen maken, dan komt Esther graag naar jullie toe! Denk bijvoorbeeld aan jullie eigen kantine, de keuken van een restaurant in de buurt, een grote schuur van een van jullie teamleden, etc. Bekijk wel eerst even waar een locatie aan moet voldoen.

Waar moet een locatie aan voldoen?

Optie 2: regio Rotterdam

Uniek dagje uit: kaas maken

In de regio Rotterdam zijn er meerdere locaties waar we kaas kunnen maken. Afhankelijk van jullie gekozen datum en het aantal personen wordt een beschikbare locatie gekozen. Alle locaties hebben een landelijke setting en veel ruimte om lekker uit te waaien en tegelijkertijd te genieten van het leven buiten.

Kosten

De kosten van een teamuitje worden bepaald aan de hand van de grootte van de groep en zijn afhankelijk van jullie wensen. Bekijk hieronder 2 voorbeeld berekeningen.

1

Voorbeeld 1: Eén dagdeel (3 uur)

Jullie gaan een ochtend of middag samen kaas maken onder begeleiding van Esther. Tussendoor krijgen jullie koffie, thee en wat lekkers. Esther zorgt er voor dat de kaasjes later op de dag onder de pers vandaan komen en zorgt dat de kaasjes, inclusief materialen om de kaas na te bewerken, bij jullie terecht komen.

Voorbeeld berekening: 900 euro. (75 euro p.p, excl btw en reiskosten). Bij deze prijs is uitgegaan van 12 personen. Bij een ander aantal kunnen de kosten per persoon verschillen. Ook kunnen de kosten verschillen indien gekozen wordt voor een aangepast programma.

2

Voorbeeld 2: Een hele dag

Jullie gaan een dag lang samen kaas maken onder begeleiding van Esther. Tussendoor krijgen jullie koffie, thee en wat lekkers en een uitgebreide lunch. In overleg is het mogelijk om het programma af te wisselen met eigen inbreng, zoals een inspiratiesessie of teamoverleg. De dag wordt afgesloten met een lekkere borrel, met uiteraard lekkere kaasjes. Iedereen krijgt een kaaspakket mee, waarmee je thuis de nabewerking kan doen van je eigen gemaakte kaas.

Voorbeeld berekening: 1140 euro. (95 euro p.p, excl btw en reiskosten). Bij deze prijs is uitgegaan van 12 personen. Bij een ander aantal kunnen de kosten per persoon verschillen. Ook kunnen de kosten verschillen indien gekozen wordt voor een aangepast programma.

Op zoek naar een goedkoper teamuitje?

Ben je op zoek naar een goedkoper teamuitje? Ga dan boter maken met je team! De kosten zijn dan 25 ero per persoon.