Actief uitje in de regio Rotterdam

Praktische info

Kaas maken is leuk voor iedereen

Ben je op zoek naar een uitje voor een groep vriendinnen of een teambuilding voor collega’s in de buurt van Rotterdam? Wil je proberen om eens zelf thuis kaas te maken en wil je meer weten over hoe je dit het beste kan aanpakken? Voor iedereen kan de kaasworkshop een leuke invulling zijn van een dagje uit op het platteland van Rotterdam. Heb je specifieke vragen, neem dan contact op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Uitje met vriendinnen

Teambuilding met collega’s

Foodlovers die thuis kaas willen maken

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

Programma van de kaasworkshop

09:30 - Ontvangst

We bereiden ons voor op de workshop. Dit betekent ringen af, een haarnetje op en schone schoenen aan.

09:45 - Melk bewerken

We beginnen met het bewerken van de melk, het toevoegen van hulpstoffen en het stremsel om de melk te laten stremmen.

10:00 - Koffie en homemade cake

Tijdens het stremmen van de melk is er tijd voor koffie of thee en serveert boerin Petra haar heerlijke zelfgebakken cake.

10:30 - Kaas snijden, wassen, vullen en persen

We snijden de gestremde melk tot wrongel. De wrongel wordt meerdere keren gewassen en ondergaat meerdere processtappen voordat de verse kaas onder de pers kan.

13:00 - Boerenlunch

Boerin Petra serveert een heerlijke boerenlunch met o.a. soep, vers belegde broodjes en andere lekker broodjes, fruit en zuivel. Halverwege de lunch draaien we de kazen om en vervolgen we de lunch. De lunch geeft je tijd om alles nog even rustig de revue te laten passeren en je vragen te stellen.

14:30 - Kaas inspecteren

We halen de kaas onder de pers vandaan. Je krijgt instructies hoe je de kaas thuis verder moet behandelen.

15:00 - Einde workshop

Je krijgt je eigen kaas mee om thuis verder te behandelen. Na 6 weken is je kaas klaar om te eten.

Tijdsuur van de kaasworkshop

De workshop duurt ongeveer vijf en een half uur. Het maken van kaas is een delicaat proces, hierdoor kunnen we iets van het tijdschema afwijken.

Ben je mindervalide?

Kaas maken is een fysieke bezigheid. Daarom is het belangrijk om goed ter been te zijn. Is dit een probleem? Neem dan contact op met Esther. Dan kijken we wat er mogelijk is.

Tijdens de kaasworkshop leer je zelf kaas maken

Belangrijk om te weten

Voorbereiding

Instructies voor een goede kaashygiëne.

Zorg dat je één paar makkelijke schoenen met schone zolen meeneemt (niet gebruikt of goed schoongemaakt van te voren). Trek deze schoenen binnen pas aan als we beginnen met kaas maken.

Doe je handsieraden af, je prachtige wilde lokken in een staart en laat je kunst- en gelakte nagels thuis.

Doe een vers gewassen shirt aan.

Bij de start krijg je een haarnetje op en was en desinfecteer je je handen.

Tijdens workshop (incl. de pauzes) is het belangrijk om niet in de stal te komen i.v.m de kaashygiëne.

Na afloop

Je komt straks thuis met je pasgeboren kaasje, maar eigenlijk is het nog samengeperste yoghurt. Je kaasje moet zijn karakter nog ontwikkelen. Jij zal de komende weken vol overgave met liefde, passie en geduld voor je kaas moeten zorgen, zodat de kaas het karakter krijgt dat bij hem past.

Hiervoor krijg je een kaaskistje mee naar huis met daarin de materialen die je nodig hebt om je kaas verder te behandelen. In het kistje zit een instructie, zodat je precies weet wat je moet doen met de kaas. Na zes weken is je kaas eetklaar.

Heb je na afloop vragen over je kaas of ben je zelf aan het experimenteren met het maken van kaas en wil je even sparren, neem dan contact op met Esther.

Na afloop krijg je je kaaskistje mee naar huis

Locatie

De kaasworkshop wordt gegeven op de Rotterdamse belevenisboerderij. De kaasmakerij bevind zich midden in de boerderij waar verder van alles en nog wat is te beleven: ravotten in de Speelnatuur van OERRR, knuffelen met boerderijdieren in de knuffelweide of de bloemen en planten ontdekken in de tuin.

Adres

Oude Bovendijk 220, 3046 NL Rotterdam

Gratis parkeren

Kosten

Deze activiteit is individueel of als groep te volgen. Vindt je het leuk om zelf eens kaas te maken in de keuken, schrijf je dan individueel of samen met een kookvriend(in) in. Ben je met een groep vrienden of collega’s en ga je de workshop kaas maken volgen als een groepsuitje, maar ben je met meer dan 8 personen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  • INDIVIDUELE RESERVERING 1 persoon
  • €65
  • Gemixte groep van diverse kaasliefhebbers.
  • De workshop gaat door vanaf 4 personen.
  • Vaste beschikbare data
  • GROEPSRESERVERING Min 4 - Max 8 personen
  • Vanaf €55
  • Besloten groep. Ideaal als groepsuitje.
  • Minimaal 4 personen, maximaal 8 personen
  • Geen geschikte datum? Vraag andere data.
  • GROEPSRESERVERING Meer dan 8 personen
  • Prijs in overleg
  • Besloten groep. Ideaal als groepsuitje.
  • In overleg zijn grotere groepen ook mogelijk.
  • Geen geschikte datum? Vraag andere data.

Reserveren

De workshop gaat door indien minimaal 4 personen zich hebben aangemeld. Je krijgt zo snel mogelijk na je inschrijving bericht of het kaasmaken ook door kan gaan. Mocht het niet door kunnen gaan, dan kijken we in overleg naar mogelijke andere opties. Als dat niet lukt, dan krijg je je geld terug gestort. Tip: Bij de inschrijving kan je bekijken hoeveel mensen zich al hebben ingeschreven voor de kaasworkshop.